Pokerskolen

Pokerskolen

MTT 01 - Flerbordsturneringer

MultiTableTournament MTTOpprettet av Knut Stian Olsen 25 feb., 2013 06:14:28

I en MTT (flerbordsturnering) kjøper man et visst antall chips for å delta i turneringen og hvis du spiller bort alle dine chips er du slått ut av turneringen. Du kan kjøpe tilbake chips i et cash game når som helst hvis du har spilt bort dine chips, men du kan ikke gjøre det i en klassiske turnering. Unntaket er i en såkalt rebuy turneringer der de tillater deg å kjøpe flere sjetonger i en begrenset periode. Når denne fasen er over, vil du også ha blitt eliminert fra turneringen hvis du ikke har noen chips igjen.

Du kan ikke bare slutte å spille når du ikke har lyst til det lenger i en turnering heller. Du må fortsette å spille til du har blitt slått ut eller vunnet turneringen. Når du deltar i en turnering bør du derfor ta hensyn til at spillet kan pågå i lang tid. Fire eller fem timer er normal lengde av store turneringer, hvis du når så langt.

Den grunnleggende forskjellen mellom en MTT og en cash game er følgende: blinds i et cash game forblir alltid den samme. På grunn av dette, kan du vente lenge på gode starthender. I en MTT på den annen side, vil blinds øke etterhvert som turneringen skrider frem. Før eller senere blir du tvunget til å spille selv om din hånd ikke er særlig god.

Forholdet mellom dine chips og blinds er i konstant endring i en turnering. Det er derfor du må tilpasse spillet til skiftende omstendigheter i turneringen. I begynnelsen av en turnering spiller man på andre hender enn de man vil spille på et senere tidspunkt. En god turneringsspiller tilpasser seg ulike situasjoner og til de ulike fasene av turneringen.

Den tidlige fasen av en turnering er preget av små blinds og relativt store stabler med chips. Chipsene er fortsatt ganske jevnt fordelt og alle har omtrent samme mengde sjetonger. På grunn av relativt små blinds i forhold til dine chips, er det mye lettere å miste store potter enn å vinne dem. Man bør derfor spille spesielt stramt i denne fasen og unngå alle vanskelige beslutninger.

I den midtre og sene fasen øker blinds, mens antall chips blir relativt sett færre i forhold til blinds etter hvert som turneringen går fremover. Fordi mange spillere har blitt slått ut er det færre spillere som deler på flere sjetonger. Gjennomsnittlig sjetongstabel vokser og forskjellene mellom særlig store og særlig små stabler øker. Gjennomsnittlig antall chips er vanligvis bare 30-40 blinds.

Det er noen faser til i en MTT og man bør bruke ulike strategier avhengig av antall chips og i hvilken fase av spillet man befinner seg i. I de neste artiklene skal vi se nærmere på ulike strategier i de ulike fasene av MTT
  • Kommentarer(0)//pokerskole.minmening.net/#post10