Pokerskolen

Pokerskolen

S&G 03 - Starthender i den tidlige fasen

Spille Sit&GoOpprettet av Knut Stian Olsen 23 aug., 2012 02:27:10
Vi har sett at i en S&G-turnering går spillet igjennom tre ulike faser: Den tidlig fasen hvor blinds er lav i forhold de til relativt store sjetongstablene spillerne besitter, Den midtre fasen hvor blinds nå begynner å gjøre merkbare innhugg i antallet sjetonger og på Sluttfasen med svært høye blinds som kan radere ut alle dine sjetonger i løpet av en hånd eller to.

Du har kun ett mål i en S&G-turnering og det er å holde deg flytende så lenge som mulig og alle dine handlinger i spillet er for å forberede deg på finalen i turneringen, nemlig Sluttfasen. Det høres kanskje litt merkelig ut, men det er ikke et mål å vinne masse sjetonger så tidlig som mulig ei heller er det et mål å eliminere så mange som mulig av dine motstandere i en tidlig fase av en S&G-turnering.

I denne artikkelen om S&G-turneringer skal jeg vise dere hvilke starthender som er spillbare i den tidlige fasen og hvordan du skal spille dem for å sikre et så godt resultat som mulig uten å ta noen risiko og sjanser i denne fasen. Den tidlige fasen er når du har 24x storeblind eller mer i sjetonger.


I den tidlige fasen spiller du starthendene slik:

AA/KK
Din posisjon er hvor som helst og du har par i ess eller par med konger på hånden – Om ingen spillere eller maksimum en spiller raiser (høyner) foran deg så skal du re-raise men hvis flere enn en spiller raiser foran deg så går du all-in (satse alt)

QQ
Din bordplassering er i midtposisjon eller senere og du har par i damer på hånden - Om ingen eller maksimum en spiller raiser foran deg så re-raiser du men hvis flere enn en spillere foran deg raiser så kaster du kortene (folder)

AK
Din posisjon er i midtposisjon eller senere med et ess og en konge på hånden – Om ingen raiser foran deg så raiser du, hvis det er en som raiser foran deg så caller du (satser det samme som) men hvis det derimot er flere enn en som raiser foran deg så folder du (kaste kortene)

JJ/TT
Din bordplassering er i en tidlig posisjon med par i knekt eller tier-par og ingen raiser foran deg så caller du (ikke raise) Men er din bordplassering fra midtposisjon til en sen posisjon med det samme knekt- eller tier-paret på hånden så raiser du hvis ingen har raiset foran deg. Om det er en eller flere som raiser foran deg uansett posisjon så folder du med disse kortene på hånden.

AQ, AJ eller KQ
Din bordplassering er i en tidlig posisjon eller midtposisjon med kortene ess og dame, ess og knekt eller konge og dame og det er ingen som raiser foran deg så caller du mens du i sen posisjon raiser hvis ingen har raiset foran deg. Hvis en spiller raiser foran deg folder du uavhengig av hvilken posisjon du har.

99 til 22
Hvis ingen raiser foran deg så caller du uansett posisjon når du har fått fra par i to til nierpar på hånden men hvis det derimot raises foran deg så folder du uansett hvilken posisjon du har.


Bordposisjonen er som følger med 9-spillere:

Lille og store blind har plassene 1 og 2
tidlig posisjon er plassene 3 og 4
midtposisjonene er på plassene 5, 6 og 7
og sen posisjon er på plassene 8 og 9


  • Kommentarer(0)//pokerskole.minmening.net/#post7