Pokerskolen

Pokerskolen

02 - Giver, knapp & blind

Fra bunnen avOpprettet av Knut Stian Olsen 23 juli, 2012 20:55:03
Hver runde med Texas hold 'em starter med en ny giver enn den forrige runden og giveren er alltid en av spillerne som sitter ved bordet. Den spilleren som har en knapp ofte merket med D (for dealer) foran seg er denne rundens giver. Når hånden er ferdigspilt og det er duket for en ny runde flytter knappen seg til nærmeste spiller til venstre og denne spilleren blir nå giver.

Det er viktig å vite hvem som er giver, for de to spillerne til venstre for giveren setter blindene. Blindene er en tvungen satsing som de to spillerne til venstre for giver må satse, blindene garanterer for at det er noe i potten hver eneste runde.

Det er alltid de to spillerne til venstre for giver/knappen som er blind. Spiller nr en etter giver setter lilleblind og nr to setter storeblind. Lilleblind er halvparten av storeblind og blindene må settes før giveren deler ut kortene.

Når blind er satt får hver spiller 2 kort på hånden (pocket cards) som bare den enkelte spiller kan se. Disse to kortene benyttes sammen med felleskortene som kommer på bordet til å lage en best mulig hånd.


  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.