Pokerskolen

Pokerskolen

04 - Rangering av hendene

Fra bunnen avOpprettet av Knut Stian Olsen 30 juli, 2012 01:38:47

For å kunne vinne i Texas Hold 'Em må du mestre spillet. Man kan selvsagt ha litt flaks innimellom når man spiller, men i lengden handler det om kunnskap hvis man vil vinne. Å lære hvordan man bedømmer sine kort, kalkulere sannsynligheter ved de ulike scenariene og ikke minst lære å lese motstandernes handlinger, er å investere i en stadig økende bankroll.

Det første man må lære seg om spillets gang i poker er hvilke kort og kombinasjoner av disse som har høyest verdi. Vi starter på topp og jobber oss nedover til bunnen av listen. Dette er det helt grunnleggende man trenger å vite for å spille poker men det blir mer avansert senere i denne serien.

Royal Straight Flush – straight med alle kortene i samme farge fra Tier og opp til Ess.

Straight Flush – straight med alle kortene i samme farge

Fire like – Er selvforklarende :) men hvis flere spillere har fire like er det spilleren med det høyeste femte og siste kortet som vinner. Er også de kortene like deles potten.

Hus – Et par og tre like i den samme hånden. Om det er flere spillere som også sitter med hus er det spilleren med de høyeste tre like kortene som vinner og hvis de er like så vinner den med det høyeste paret

Flush – Flush er alle fem kortene i samme farge. Har flere spillere flush er det flushen med det høyeste kortet som vinner, og er det flere spillere om flushen som har like toppkort er det det neste kortet som blir avgjørende osv osv.

Straight – Dersom flere spillere har straight vinner den som har straighten med det høyeste kortet.

Tress – dersom flere spillere har samme tress vinner den med det høyeste kortet utenfor tressen. Er dette også likt sammenlignes det siste kortet.

To par – Om det er flere spillere med to par vinner den spilleren som har det høyeste paret. Dersom det høyeste paret er likt vinner den med det høyeste andre paret og er disse parene også like så er det høyeste kortet parene som vinner.

Et par – dersom flere spillere har likeverdige par vinner den med høyeste kort ved siden av paret. Dersom dette er likt sammenlignes nest høyeste kort osv.

Høyeste kort – høyeste kort vinner. Dersom dette er likt sammenlignes nest høyeste kort osv.  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.