Pokerskolen

Pokerskolen

S&G 01 - Bankroll management

Spille Sit&GoOpprettet av Knut Stian Olsen 06 aug., 2012 08:42:03
Nå er det på tide å gå litt videre fra det helt elementære og vi begynner med Sit & Go turneringer (S&G). Det første vi må lære er hvordan håndtere pengene og saldoen på kontoen. Dette kalles Bankroll management og hva er så bankroll management?

For å lykkes med online S&G så holder det ikke å bare være en god spiller – du må også være din egen økonomisjef og revisor. Å kjøpe seg inn i en S&G-turnering er og blir en investering og du vil gjerne ha litt avkastning av din investeringen. I poker, kan dette oppnås gjennom bankroll management.

Bankroll management vil hjelpe deg til å bestemme hvor mye av dine pokerpenger du kan investere i en S&G-turnering for å finne den rette balansen mellom ditt ønske om å vinne store penger når du vinner og å samtidig unngå å miste store deler av dine pokerpenger de gangene du taper.

Du håper selvsagt på å vinne mye når du vinner, men samtidig så vil du jo ikke tape mye de gangene du taper. For å holde litt kontroll på dette kan du følge det som kalles for «2 prosent regelen". Dvs at du aldri kjøper deg inn i en Sit&Go-turnering for mer enn mer enn 2% av din bankroll (2% finner du ganske enkelt ved å dele det du har i bankrollen med 50)

Hvis du f.eks har mellom 50 og 100$ i bankroll så kan du kun kjøpe deg inn i en S&G-turnering som koster maksimum 1$. For å kjøpe deg inn i 2$ S&G må du ha 100$ eller mer og til en 2,5$ S&G må du minimum ha 125$.

Det er viktig å ha i bakhodet at du ikke bare vil øke din bankroll. Noen ganger vil du også måtte tåle tilbakeslag. Men hvis du løser tilbakeslagene på en smart måte, ved å flytte ned en grense (f.eks fra maks 2 til maks 1$ S&G) når man må, vil du ha mye større sjanse til å lykkes i det lange løp. Du kan ikke alltid vinne, uansett hvor god du er - du må akseptere tapene også som en del av spillet.


  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.