Pokerskolen

Pokerskolen

S&G 02 - De tre fasene

Spille Sit&GoOpprettet av Knut Stian Olsen 20 aug., 2012 04:56:48
I en Sit&Go-turnering er det tre faser og disse er: 1. Den tidlige fasen, 2. Den midtre fasen og 3. Sluttfasen. De tre fasene kommer fra størrelsen på blinds, eller snarere antall sjetonger du har i forhold til storeblind. Jo høyere blinds er, jo mer vil strategien din endre seg.

1. Den tidlige fasen (du har mer en 24x big blinds i sjetonger)

Mens blindene er fortsatt liten, er du i fase 1 av Sit&Go-turneringen. Her i denne fasen av spillet vil du ikke ta noen unødvendig risiko men heller vente tålmodig på gode kort. Tålmodighet er det viktigste du må huske på i denne fasen av en Sit&Go-turnering.

2. Den midtre fasen (du har mellom 14 og 24x big blinds)

Når blindene stiger og utgjør en stadig større del av dine sjetonger er du på vei inn i fase to, den midtre fasen. Her spiller du mer aggressiv enn i den tidlige fasen men dog ikke for aggresivt.

3. Sluttfasen (du har mindre enn 14x big blinds i sjetonger)

Når blind blir så høy at det virkelig begynner å utgjøre en betydlig andel av dine sjetonger er du i sluttfasen og dette er den viktigste fasen i Sit&Go-turneringene. Her vil du enten gå all-in eller kaste kortene før floppen.

Strategien i de to første fasene har kun et formål og det er å få loset deg trygt vidre inn til sluttfasen og det er her at selve spillet begynner i Sit&Go-turneringen. Dette står i sterk motsetning til de fleste andre pokervariantene som for eksempel cash games og hvordan man så spiller strategisk i de tre fasene kommer vi til i de neste artiklene.


  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.