Pokerskolen

Pokerskolen

S&G 04 - Starthender i den midtre fasen

Spille Sit&GoOpprettet av Knut Stian Olsen 16 sep., 2012 04:25:17
Den midtre fasen av en S&G-turnering starter når antallet sjetonger du sitter igjen med er lavere enn 24 ganger storeblind og den ender når antallet sjetonger du sitter med faller under 13 ganger storeblind.

Hvis du nå sitter i den midtre fasen og har 24 storeblind eller mindre igjen og du fortsatt har mer sjetonger enn 13 ganger storeblind er det litt andre regler som gjelder for starthendene enn det vi så på sist i den tidlige fasen. Strategien her i den midtre fasen er nemlig å spille atskillig færre hender enn i den tidlige fasen og i tillegg er det et par andre trekk som gjør seg gjeldende her nemlig å stjele blind og å stjele høyninger men det er noe som jeg kommer tilbake til i de neste artiklene.


Men vi skal altså se på starthendene for den midtre fasen og de ser slik ut:

AA/KK
Hvis ingen høyner foran deg så høyner du uansett hvilken posisjon du har men hvis en eller flere høyner foran deg går du all in med disse kortene på hånden.

AK/QQ/JJ
Om ingen høyner før deg så høyner du men hvis kun en høyner før deg da går du all in. Hvis det derimot er mer enn en høyning foran deg så kaster du kortene, dette gjelder også uansett hvilken posisjon du har ved bordet.

AQ/TT
Sitter du i en tidlig posisjon og får disse kortene så kaster du deg uansett, sitter du i den midtre eller sen posisjon så høyner du hvis ingen her har høynet før deg. Hvis det er en eller flere høyninger før deg så kaster du deg.

Ved alle lavere kombinasjoner av kort du får på hånden enn disse jeg har vist til her skal du alltid kaste kortene. Som du kan se så kaster vi alle de lavere parene som vi spilte på i den tidlige fasen av S&G-turneringen og årsaken til det er at du ikke lenger kan spille de lønnsomt ved å bare se floppen. Du vil i snitt tape mer enn du kan tjene på å spille de lavere parene i den midtre fasen fordi her er blindene en god del høyere enn i den tidlige fasen.


Bordposisjonene er med 9 spillere fremdeles slik:

Lille og store blind har plassene 1 og 2
tidlig posisjon er plassene 3 og 4
midtposisjonene er på plassene 5, 6 og 7
og sen posisjon er på plassene 8 og 9


  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.