Pokerskolen

Pokerskolen

S&G 05 - Sluttfasen

Spille Sit&GoOpprettet av Knut Stian Olsen 01 okt., 2012 12:16:56
Sluttfasen kalles gjerne for “push or fold” på grunn av måten man spiller på her i denne fasen. Og denne fasen skal vi nå bli litt bedre kjent med. Du har nå ikke mer enn maks 13 ganger antall storeblinde i sjetonger. Og en enkel tommelfingerregel her sier at hvis du kan vinne eller tape mer enn 13 storeblinds i en runde er du ikke kommet helt til Sluttfasen riktig enda.

Men når du nå endelig er der og du har færre sjetonger enn de 13 storeblindene er det at du blir nødt til å bestemme deg for om du vil gå all in eller kaste hånden før flop. I Sluttfasen av spillet har du i grunn kun to alternativer til din rådighet. Enten går du all in før floppen (pusher) eller du går ut av den runden (folder). Dette er ikke nødvendigvis så enkelt som det kan høres ut som for det er litt du må ta hensyn til her også. Det er svært viktig hvor mye sjetonger du har igjen i forhold til dine opponenter. Det er nemlig slik at jo færre sjetonger du har dessto oftere er det du skal gå all in.

Men dette er også situasjonsbetinget og da tenker jeg selvsagt på hva din hånd kan fortelle deg, om det har blitt høynet før det kom til din tur. Har det blitt høynet før deg skal du være svært så restriktiv mot det å gå all in. Vi skal ikke se på starthender her i Sluttfasen, det er for situasjonsbestemt så starthender betyr ikke fult så mye lenger. Det er “push or fold” som gjelder nå og det er kun en måte å lære dette på - å spille mye selv.

Vi har sett at hver av de tre fasene i S&G-turneringsspill har sin egen strategi men jeg vet ikke om dere har lagt merke til det, men det er kun strategier før flop vi har vært innom til nå. I de neste innleggene skal vi ta for oss spillet etter floppen og det er der det begynner å bli moro og ikke minst psykologisk. Den største forskjellen mellom S&G og andre former for poker er det faktum at det er ikke om å få flest mulig sjetonger i turneringsspill. Hvis du derimot sitter i et cash game er det alltid om å gjøre å spille slik at det gir mest mulig avkastning av hver eneste hånd du spiller mens det i et turneringsspill er viktigere å fortsette med å være med i turneringen så lenge som mulig for å oppnå så høy rangering som mulig.

Dette er faktisk slik at svært mange pokerspillere har problemer med å forstå denne forskjellen mellom å spille med sjetonger i en turnering og penger i et cash game. For det er nemlig ikke om å gjøre å ta de største pottene så fort som mulig (gjelder særlig i de to første fasene av et turneringsspill). De tviholder derfor alt for lenge på en god hånd og pusher sine sjetonger inn i potten og håper på det beste. I et cash game er kanskje dette de riktige tingenene å gjøre i forhold til bankroll og osv (vi kommer til cash game senere) men dette vil kunne være særdeles katastrofalt i en turnering hvor du risikerer å bli slått ut tidlig. Turneringsspill er kort og godt en helt annen form for poker hvor det er egne regler som gjelder hvis man vil lykkes i det lange løp som turneringsspiller.
  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.